Assalamualaikum wbt..
Sudah lama tak update blog.. Sejak akhir-akhir ini busy je memanjang. Dah dekat final exam so byk la paper test, kuiz, assigment and lab report student kene marking sebelum upload to the system... Tu belum masuk lagi keje2 sampingan.. huhu Sabar jela...
Ni untuk terapi minda, smalam Ros ade wat Moist Chocolate Cup Cakes, midnite baking project.. al maklumla kalau nk masak atau baking ke kene tunggu si kecik tido dulu, baru la aman tanpa gangguan. Ros refer resipi Kak Nor 67 di Myresipi. Sebelum ni pernah buat yang mcm kak Nor buat siap ngn choc ganache lagi. Refer to my first moist chocolate cake with choc ganache for the pic. Untuk kali ni Ros letak die dalam cupcake paper plak, buat dalam setengah adunan aje. saje nak tgk ape jadi. Eksperimen ni... For this time, tak ada choc topping. Just the cake itself. Some of them, Ros letak jem blueberry dalam die. Just to make it variety. Tarraaaaa....
Not so bad kan rupe die...
Sekian, wassalam...
sedap..tq
ReplyDeletewalam ros.. ok gak kan buat dlm bentuk cupcake..
ReplyDeletettg ganache tu yg cair melimpah.. lepas siap, jgn terus tuang atas kek. biarkan sejuk dulu kejap nanti ia akan jd pekat sket pastu baru lah tuang atas kek ya.. :)
mekasih sudi try resipi k.nor ni :)
Kak Della, tq2.. ni yg buat i lebih semangat nih...
ReplyDeleteKak Nor, time kasih sbb sudi lawat blog Ros. Dan jugak jutaan terima kasih untuk resipi kek cokelat moist kak Nor yang sgt lazat tu... :) Ros dah benchmark resipi kak nor ni, lenkali kalau ade occasion, nk buat lagi tp kene improve choc ganache tu..heheh again k. nor, tq fr the tips :)